The Sakis Dovolis Group, live at Old School στην Κοζάνη, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Ο Σάκης Ντοβόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη το 1988. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική και συγκεκριμένα με την ηλεκτρική κιθάρα. Παράλληλα, ξεκίνησε της σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά, στο Ωδείο Δημητρίου Δημόπουλου (τάξη Δημητρίου Δημόπουλου) στην Κοζάνη, απ’ όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος. Επίσης, φοίτησε στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Άρτας. Το 2012, κέρδισε το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό Blues κιθάρας στην Αθήνα.
Έδειξε το ενδιαφέρον του για την μουσική Blues από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με την κιθάρα. Συνδυάζοντας την δυναμικότητα και την τεχνική του Stevie Ray Vaughan, ο οποίος αποτελεί βασική του επιρροή, με modern κιθαρίστες όπως ο Philip Sayce, ο Lance Lopez, ο Richie Kotzen κ.α, αλλά και με την δική του μουσική προσωπικότητα, διαμόρφωσε ένα ξεχωριστό παίξιμο και πλέον συγκαταλέγεται στους καλύτερους Έλληνες κιθαρίστες του Blues-Rock.
Ο Έλληνας Guitar Slinger, έχει συμπράξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων, με τους δύο μεγαλύτερους κιθαρίστες της Ελληνικής Blues σκηνής, Ηλία Ζάικο και Νίκο Ντουνούση, με τον θρύλο της Blues Louisiana Red καθώς και με την συμφωνική ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου είχε και την ιδιότητα του ενορχηστρωτή. Είναι ο ιδρυτής του “Blues Meeting” στην Κοζάνη και καθηγητής του Διεθνούς σεμιναρίου μουσικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Κοζάνη.
Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία, ενώ πρόσφατα ήταν ο Headliner στο θρυλικό “Skopje International Blues & Soul Festival, στο οποίο μεταξύ άλλων έχουν παίξει μεγάλα ονόματα της Blues-Rock μουσικής, όπως οι Bernard Allison, Eric Sardinas, Lance Lopez κλπ. Τώρα ετοιμάζει το 1ο του προσωπικό album, με τίτλο “Introduction”. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το 1ο του single με τίτλο “Hope”. To 2012, μια αμιγώς Ελληνική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικής κιθάρας, η Olympus Custom Guitars, κατασκεύασε μια ηλ. κιθάρα αυστηρώς στα μέτρα του Σάκη, πράγμα το οποίο αποτέλεσε και το 1ο endorsement του Έλληνα κιθαρίστα. Επίσης, διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα στο Ωδείο Δ. Δημόπουλου.

old



Μάρτιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Φεβ   Απρ »