Ο Σωτήρης Μπαλλάς στο Times στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Ο ερμηνευτής και δημιουργός Σωτήρης Μπαλλάς αποτελεί αποκάλυψη για πολλούς που για πρώτη φορά τον άκουσαν στη συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Μετά από ένα πολύ επιτυχημένο κοινό ταξίδι πέντε χρόνων, ο Σωτήρης Μπαλλάς ανοίγει τα «φτερά» του παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση σε μουσικές σκηνές, χώρους τέχνης και συναυλιακούς χώρους όλης της χώρας.
Με την «ταυτότητα» του, με το πάθος, την ευαισθησία του, και με τη στόφα των μεγάλων Ελλήνων ερμηνευτών, εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.
Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια και ηθοποιός Μέλπω Αλεξανδροπούλου. Με τις ερμηνείες της αφήνει εξίσου σημαντικό αποτύπωμα. Με αναφορά στους Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Λοΐζο, Μικρούτσικο, Λιβανελί, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Σπανό, Ρίτσο, Ελευθερίου, Αλκαίο, Τριπολίτη, Ρασούλη, Άσιμο κ.α. η ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεων των καλλιτεχνών παραπέμπει στις καλύτερες στιγμές των μπουάτ. Στο μπουζούκι ο Αντώνης Μακρής, σταθερός συνεργάτης των δύο καλλιτεχνών.
Ο Σωτήρης Μπαλλάς μας καλεί να περάσουμε στη δική του μουσική όχθη μέσω και του πρώτου του προσωπικού δίσκου. «Η Άλλη Όχθη», όπως τιτλοφορείται, έχει ήδη δεχτεί πολύ θερμές κριτικές και έχει ξεχωρίσει ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του 2018.
Ο δίσκος αποτελείται από 15 νέα τραγούδια τα οποία κατορθώνουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες της εποχής μας. Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική δουλειά, στην οποία περιλαμβάνονται τέσσερα ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, που μελοποιήθηκαν από τον Βαλάντη Σωτηρίου. Στο δίσκο περιέχονται επίσης οκτώ τραγούδια σε στίχους του Διονύση Φαραού, τέσσερα εκ των οποίων μελοποίησε ο Σωτήρης Μπαλλάς, δύο ο Δήμος Λιπώνης και από ένα οι Γιώργος Καραμφίλλης και Χρυσάνθη Παπαηλιού. Οι Δημήτρης Μηλάκας, Μαρία Κρέτση και Γ.Π. Γιαννακόπουλος υπογράφουν με τα λόγια τους ακόμα τρία τραγούδια του δίσκου, σε μουσική Σωτήρη Μπαλλά, Βαλάντη Σωτηρίου και Δήμου Λιπώνη αντίστοιχα.
Στον δίσκο συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία ερμηνεύει μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά το ομώνυμο τραγούδι, «Η Άλλη όχθη». Επιπλέον, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Σωτήρη Μπαλλά, ερμηνεύει μαζί του δύο από τα τέσσερα τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου – Βαλάντη Σωτηρίου και ένα των Διονύση Φαραού – Χρυσάνθης Παπαηλιού.
Ο Σωτήρης Μπαλλάς έχει καταφέρει, ήδη από τις ζωντανές του εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές όλης της χώρας, να εντυπωσιάσει και να κερδίσει το κοινό με τη φωνή και τις ερμηνείες του. Ο δίσκος αυτός έρχεται να επιβεβαιώσει το ταλέντο του και να αποτελέσει τη στέρεα βάση μιας έντονης, δημιουργικής και δυναμικής πορείας.



Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« Μαρ   Μάι »